Friday, March 25, 2011

::post 3 tajuk::

tajuk 1 : kuliah bermula

esok , 26 mac..bermula la kehidupan kitorang sebagai student medic (preclinical student )
kehidupan yang mungkin agak boring pasal kitorang buat mostly benda same every day
klas kol 8 pagi sampai 4ptg or 6 petang
bergantung pada kesibukan
setiap hari kecuali jumaat.. and the cycle repeat itself..
tapi i somewhat love this life!!!
even life kitorang tak de la se - exciting budak town planning / engineering yang asik kuar univ
lawat sane..lawat sini.. :)
i still enjoy jadi medic student..maybe..sebab ni path yang i pilih
n memang minat dari kecik kot..^_^
tapi kenkadang jeles jugak kat dak2 len
yang stud. life diorang nmpak lebih adventurous!

p/s : currently found that course music kinda interesting..pengaruh k-on? mingkin!

tajuk 2 : pack lagi

dalam hidup aku..(erk..aku pulak..tadi 'i'..ahaha)
selaen mengemas, membasuh baju,memasak,study...(macam semua je ni..lol), pack barang la..yang IP malas sekali nak buat!!
but yet!!terpakse la jugak..
pasal start april kitorang akan pindah ke rumah baru
semua orang pelik..
nape kitorang pilih rumah tu
da la tak berapa nak murah...
jauh pulak tuh..
tapi nak wat camne..
once melangkah je dalam rumah tu..kitorang da tertawan..
sangat hommy ( pada pandangan IP )
nak tengok rumah baru kami?? t IP hupload gamba disini (bile da pindah t! )

p/s : tapi rumah kat kuala berang lagi hommy la..:)
p/s/s : wa~~~ rindu malaysia
p/s/s/s : baru je dapat kol dari mak..mak cakap da dapat parcel hadiah dari tukang karut  .. tapi tak dapat lagi nak hupload gambar pasal tak dapat lagi gambarnya~~

tajuk 3 : demam

demam kat malaysia,
mak tolong selimutkan,
mak letakkan tuala basah,
mak / kak long masakkan porridge,
ngengade tamo makan porridge .. konon xde selera,
mak pujuk2 manje suruh makan jugak porridge!! (n of koz la IP makan :) )
mak suruh makan ubat,
ngengade suruh mak crush- kan ubat tu jadi kecik..ehehe
mak temankan sampai tido..

demam kat ijip,
selimut sendiri je,
tak de sape nak letakkan tuala basah..cool fever pon lupe nak beli,
tak de sape nak masak porridge..makan nasi lauk sardin je..( sardin blh dikatekan makanan fav jugak la kat ijip ni..ehehe)
tak de sape pujuk makan...makan je..
ubat amek sendiri.. & elok 2 je boleh telan 2 biji..
tak yah nak crush 2 pon..
tak de sape teman tido..
tido je diam 2..

kesimpulan : demam kat ijip tak bes.. T_T


5 comments:

Nasriq said...

Errrr... nak komen yg mana 1 pun agak pening ni....


Erkkkkk... kanyang makan sotong bakar... fresh gitu...hidup2 dibakar....

ur heart in my heart said...

sedihnyer bace crite sal demam tusS.. yuhu.. pepon gdluck IP utk stdy esk n setorusnyer.. jia you!2x =)

Fieq Eum said...

alah, cian pulak bace..
jgn ckp cm2, t trase housemate..hi3
btw, gudluck new sem..excited sgt balik ijip tu yg smpai demam..he3

*jgan lupe mkn ubat..time dmam nilah leh diet..coz x selera nk mkn :)

Anonymous said...

ciannye...get well soon...

along said...

ala ciannye.. xpe xpe nnt da blk cni kak long msk bubur key.. plg pentg kena kasi MC kat kak long bile da keja nnt.kekekekkee