Friday, January 28, 2011

:: ASKAR MALAYSIA PLG BERANI ::

Ada tiga platoon askar..askar USA..Russia dan Malaysia.

Maka jeneral2 tiga platoon tu duduk bersama dan berbual tentang pengalaman mereka dan Jeneral USA ni bertanya..Kita tenguk.., siapa yang paling berani antara tiga3 platoon .

Yang lain dari Russia dan Malaysia memang setuju sangat..

Jadi..dipanggilnya askar USA berpangkat Sarjen..Jeneral tu bertanya..Sarjen ..nampak itu bangunan?

Yess sir..!! Jawab sarjen tu dengan bersemangat.Pergi naik tingkat dua dan terjun dari bangungan tu.. Arah Jenderal USA.

Yess sir..!! Jawab sarjen tu .. Maka mamat askar USA tu pun naik ke tingkat 2 dan terjun tanpa menggunakan payung terjun…patahlah kakinya.

Jeneral Rusia dan Malaysia kata..memang berani askar USA tu sampai patah kaki…

Dan jeneral dari Russia pun berkata Itu tidak hebat sangat..Dipanggilnya askar Rusia berpangkat kapten.maka disuruh naik tingkat 4 dan terjun.. jawab kapten tu.. Yess Sir!! lalu bergegas mamat ni naik ke tingkat 4 lalu terjun dgn selambernyeler askar tu…….patah kaki jugak.

Jeneral USA dan Malaysia tergamam.. Fuyooo! Dasyhat tul la selamber je die terjun

Macam mane ko punya askar Malaysia plak Cabar Jeneral Russia dengan angkuhnye

Jeneral Malaysia pun panggil ler askarnya berpangkat prebet..”kau nampak bangunan tu?” tanya Jeneral tu

“Nampak tuan” jawab askar Melayu tu..

Kata Jeneral Malaysia tu lagi “..kau naik tingkat enam dan terjun dari tingkat enam tu..buleh?”

Maka dijawab askar melayu tu..”..kepala HOTAK tuan! siapa nak patahkan kaki dengan gitu saja tuan..gilo punya Jeneral”

Maka Jeneral Malaysia tu kata kat Jeneral USA dgn Russia kau tengok tu.. askar Malaysialah yang paling berani…

Jeneral USA dan Russia bertanya Kenapa pulak

Sebab askar Malaysia paling berani melawan ARAHAN.tu baru pangkat prebet Balas Jeneral Malaysia.


Sunday, January 23, 2011

::winter break::

0oohh 8 hri lagi...4 paper lgi..^_^..hope all iz well

planning da banyak dlm kepala:

  1. masak harap-harap-rasanya-best!!! (tgk resepi cam best..bukan macam..mmg best pon..tapi tataw aku dapat buat se-best resepi2 tersebut..he3)
  2. bake cake [kan best klo ad microwave..eyh bukn..oven kot..ap2 je.(bukti xpenah bake)^_^]
  3. jejalan [destinasi : bahriya (padang pasir..^_^ ), pyramid , dream park ] erm dekat2 sini je..xde mahram a.k.a laki nak teman p jalan jauh2 hihik,gatai !!!
  4. shopping [ini adalah wajib!!!]
  5. moviethon [ini wajib juga~~]
  6. erm nak tukar header la..header diatas sangat boring dan x seceria suria pagi  incik plankton^_^
.
.
.
.
.

study??? err?? xpernah berjaya lagi klo mood cti tengah on..=,="

JOM GEGAR BLOG !

BEN ASHAARI

da lame da pon aku terasa nak join ni tapi tataw plak nak buat post cane ehehe..hari ni hari las ..so taram je la post cane..kunk tetibe bro ben ni nak kasi give away beramai2 kunk melepas lak..^_^..korAng nak join..klik banner diatas..ayuh beramai2 join..oh  ye..lupe..due date hari ahad..[ hari ni la tu!:) ]

Saturday, January 22, 2011

.: KALAU BINATANG ADE FACEBOOK,MUNGKIN INI STATUS MEREKA:.

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih…


Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah…


Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!


Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!…


Cicak : isteriku tersepit pintu


Kucing Betina: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”


Ayam : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa…


Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa


Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap … baru beli videocam baru …


Kucing: Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!


Tikus: Operasi malam ni… selongkar kitchen kabinet… sape nak ikot?



::future talk::

satu hari nanti,akan terjadi kejadian...

ketika si anak plang dari skolah,si ayah bertanye

AYAH: Lina,mcm mane persekolahan arini??
LINA: ayah bleh bace kat BLOG lina

Friday, January 21, 2011

6th paper

seriusly x ske perasaan cam gini
tau sangat banyak kne bace..
tapi tataw nak stat dari part mane
then melongo (ad ke pekataan ni?) depan lappy
xstudy2..esk da exam

pbl la subject pling mencabar ntok ak
T_T

Thursday, January 20, 2011

:: Why don’t you cover up?::



Why don’t you cover up?
Oh women, you who believes
Though had comes to you the words of truth
Love letter from your GOD
HE whom most beneficent and merciful
Brought to you by your Rasul p.b.u.h
A man full of honesty
To lead you to the road of Jannah

Why don’t you cover up?
Oh girls, you who believes
Can’t you see the proves that HE brings upon your eyes
This beautiful world that rotating under your feet
And all its secret
That one by one revealed to you
For you to take ibrah from them

Why don’t you cover up?
Oh muslimah, you who believe
Don’t you know…
Everything ALLAH s.w.t made valuable in this world
Is covered up and hard to get to

Let’s come to think
Women who believe

Where do you find diamonds?
Deep down the ground, covered and protected
Where do you find pearls?
Deep down at the bottom of the blue ocean
Covered up and protected in a beautiful hard shell

Oh girls, you who believe, don’t you know?

You body is sacred.
You’re far more precious than those diamonds and pearls.

So, don’t you think you should be cover up too?


Ok done!
Salam ollz.. sangat tak sangka selesai sudah not-so-called poem IP karangkan ni…kui3…ingat nak buat ringkas 2-3 patah je..sekali terpanjang sampai melalut cerita pasal durian pon masuk same…tapi da selamat di edit semula & dipotong da la part durian segala bagai…ha3..mesti korang tertanya-tanya tu pon klo ade orang bace la…ha3 nape tetibe ter-semangat pulak la IP ber-poem2 di musim exam cam gini?kan..kan.. ok fine…xde orang jawab..he3 …semuanya kerana tetiba terasa best selepas terbaca poem ini>>>


Poem by Sira-Tal Mustaqm

I am proud to be a Muslim woman indeed
I am proud to be wearing the shield of my Deen
I am proud to be standing tall in the formations
I am proud to be the role model of generations
I am proud to be a Muslim woman!

I am proud to be the mother who rocks the cradle
I am proud to be the sister who carries the ladle
I am proud to be the teacher who inspires
I am proud to be the wife who perspires
I am proud to be the care-giver night and day
I am proud to be the exemplar of Allahs way
I am proud to be a Muslim woman!

Life has taught me under the shade of the One
Flowing in the stream of repentance
In thanksgiving rising with the sun
Bearing lifes brunt with patience
Forever trusting in the Lord Almighty
So resilient and sound in sincerity
I am proud to be a Muslim woman!

For the love of Allah and His messenger
I will proudly carry the torch of my Deen
I will lead the Ummah on the righteous path
I will share with mankind all the love
I will follow the foot-steps of Aishah (RA)
I will praise the Lord above
I am proud to be a Muslim woman!

He3…memang poem ni best pon… bukan karangan IP.. harap maklum..teehee~~~ tp seriously la… IP pon proud jadi muslim woman..sebab tu nak ajak korang same2 proud jadi muslim woman…so, step fes nak tunjuk kita kaw2 tim punye proud ialah dengan memakai hijab...bukan simply pakai skaf tutup rambut,tamao tamao camtu dengan nada ngengada..teehee~~ tapi memakai hijab dengan sempurna…J…so…tunggu ape lagi…jom tutup aurat!!!






Tuesday, January 18, 2011

::transisi ke 4 ::

outline-width: 0px;font-size: 13px;vertical-align: baseline;background-color: rgb(255, 255, 255);
(Iaitu) orang-orang Yang apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata: "Sesungguhnya Kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah Kami kembali." Al-Baqarah:156
setiap yang hidup pasti akan menemui ajal
salam ollz, pertama-tamaya nak ajak semua yang terbaca post ni sama2 menghadiahkan Al- Fatihah buat sahabat saya, allahyarhammah NURUL IMAN AB ALIM, tak kesah la yang mengenali mahupun tidak,lagipun..kita kan saudara seislam.. :) allahyarhamah disahkan meninggal dunia semalam [13safar 1432] dan alhamdulillah pada saat post ini ditulis..jenazah beliau sedang dalam perjalanan menuju ke tanah perkuburan di kaherah untuk disemadikan.

sudah sering menerima berita kematian...boleh dikatakan setiap kali final pasti ada jemputan tahlil , namun tahlil semalam terasa berbeza amat dari yang sebelum2 ini..ye lah..fes time orang yang dekat dengan kita pergi...pemergiaan nya yang dirasakan amat drastik,seawal usia  21 tahun nyata memberi impak yang besar terhadap warga iskandariah umumnya , khususnya terhadap kami, sahabat-sahabat tahun tiga .

arwah..sahabat yang baik..tidak banyak bercakap dan gemar tersenyum.beliau juga seorang yang gigih dan komited dengan study..[berbeza amat dengan IP..:)] ... sepanjang bersama arwah, rasanya tidak ada satu pon perbuatan ,percakapan atau apa2 berkaitan arwah yang buat saya terasa. sungguh dia disayangi semua, dan ternyata ALLAH lebih menyayangi nya!

hampir 3 tahun sama2 berjuang...allahyarhammah  terlebih dahulu dijemput kesana..ya, iman sudah berjaya melepasi transisi ke 3...kini tinggal kita yang masih disini untuk berjuang...insyaALLAH sama2 kita doakn kita semua sama2 dipertemukan di akhirat kelak.

akhir kata, takziah buat family iman khususnya dan kepada sahabat2 universiti iskandariah amnya.

p/s: untuk kisah sebenar iman boleh rujuk kat report perubatan ...

Sunday, January 16, 2011

0oohhh da abes da 3 paper

2 minggu lagi nak abes exam month

7 subject je lagi..to be tested

14 hari lagi bakal merdeka

tapi agak banyak xrevise lagi

paper tadi pon ...hmmmm tawakal n redha je...insyaALLAH lulus kot..teehee (da x harap A pon, even physiology biasanya adalah subject kegemaran..hu3..T_T

next exam: pathology..blom stat study lagi ..luse da exam..
biasalah...last minit prep..hu..

tadi baru realize..

Usually Girls dont like 2 study much..

Why?

Because

they know that in any corner of the world
Atleast one sweet idiot is studying for them
'n their future..!

he3...this quote is true indeed!
^_^

Thursday, January 13, 2011

::exam freak::

bulan exam...
bulan untuk mengepamkan badan
pasal sangat banyak waktu terluang antara paper
lantas aktivi masak memasak jadi pilihan
memandangkan aktiviti outdoor terpaksa diberhentikan
atas alasan masa tak mengizinkan

bulan exam juga 
bulan untuk tido berlebihan
atas alasan nak mencukupkan 4-6 kali REM* cycle pada setiap waktu tido
recharge energy supaya dapat 'rise and shine' dengan penuh jayanya
masalahnya dalam sehari 3-4 kali repeat complete sleep hour
even energy tak fully utilize 
battery Li-on pon boleh condemn!

bulan exam ternyata
bulan untuk on9 berlebihan
alasannya nak usha notes
cari rujukan tambahan
masalahnya dalam 3jam period on9
3min je pon usya nota
tak pon nak best lagi alasan 
nak take 5... study je keje..t saturated lak
masalahnya extend 5 mins ke 5 hours la plak
on9 tak rase saturated la plak
padehal x sedar massive light stimulation
buatkan otak lagi letih


*REM= rapid eye movement

p/s: ha3 tetibe emo ngan diri sendiri...
p/s/s:terasa lapar r plak..sangat best klo dapat makan kis kek (cheese cake) delight [kan da cakap mengepam!] urgh..klo camni bile nak dapat berat badan ideal..teehee~

Saturday, January 8, 2011



ok fine...plankton's praktik sume bercanggah ngan tips2 diatas...i'm fb-ing..BW .. on9..etc...urgh..gotta be serious la...
adioss

Wednesday, January 5, 2011

::vid i love to watch ::

salam ollz..Just a simple update cause I really on my limit right now...exams...etc...Got no time to update...really...but...guess i just LOVE to write something on this wall [even knowing the fact no 1 would ever read this...whatever~]

Wanna share with u guys some site/vlog/show/vid (or whatever u calls them) that I found worth to watch...

Cause whenever u watch them...there's always something u can learn...and u'll never boring watch them...so, y don't u have a peek... :) 





3) eddie [the deen show]



and many more ..  but for this post.. three is more than enough i guess..


TODAY'S SPECIAL
 hari ni burfday ayah plankton...happy birthday ayoh..All thanks to ALLAH he grant me the best dad I had ever known...good advisor, good listener, best motivator and never pressuring us too much...my simply everything… love you so much dad...<3..<3..<3.. Of coz u and me know, my love to u can never be translate to words ever...it's our non verbal world's beauty..:)







Monday, January 3, 2011

Produk disenarai hitam Kementerian Kesihatan

INFO
Produk disenarai hitam Kementerian Kesihatan


Produk pelangsing badan berdaftar ada sibutramine:

  • Kintop

  • Body Beaus

  • BMI-9 Xylimming Capsule

  • Senna Plus Capsule

    Produk tidak berdaftar mengandungi sibutramine:

  • Lami

    Produk berasaskan makanan mengandungi sibutramine:

  • Obexlim

  • Slimax Coffee

  • Beaute Fit Body Contour

  • Body Trimz

    Produk tradisional berdaftar yang mengandungi steroid:

  • 357 Nasal Spray

    Produk tradisional tak berdaftar mengandungi steroid:

  • Makjun Taufiq Dua Istimewa

  • Majun Dua Istimewa

  • Ginseng Jin Fui Wan

  • Maajun Tenaga Herba Ubi Jaga

  • Jamu Tradisional Jaya Asli (Anti Asam Urat)

  • Red Brand Ginseng Plus Zheng Fei Capsule

  • Ren Sem Tu Chon Chin Kuo Pill

  • Makjun Syafiq 3 Istimewa

  • Reepo

    Produk berasas makanan yang mengandungi steroid: 

  • Air Ikan Haruan

    Produk kosmetik yang mengandungi hydroquinone dan tretinoin atau salah satu:

  • Eriesya Spa Beauty Cream

  • Atika Beauty Renewal Cream

  • Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya

  • Ratna Sari Whitening Night Cream

  • Tia Amelia Krim Jeragat

  • Chantique Whitening Night Cream

  • RZAC White Pearl Cream

  • Nuriz Day and Night Cream

  • Elite Rias Er Cream

  • R&Z Whitening Night Cream

  • Beauty Line Beautitude Multipurpose Cream

  • Pigmentation Recovery Complex

  • Zara Rejuvenation Cream

  • Natasya Krim Herba Gold

  • De Putih Night Cream

    Produk tradisional berdaftar ada antihistamine

  • Eng Leong Cordyceps Chuanbei Plus Cough Pill

    Produk tidak berdaftar mengandungi antihistamine

  • Pil Zhen Zhu Bai Fong Wan

  • Qian Tong Dan

  • Raja Ubat Resdung

  • Coral Plus UA 350MG



  • source: berita harian 

    ::take a break from exams..jawab tag incik apis dlu..:)::

    1. apa benda paling penting dalam hidup anda?
    elaun mara ^_^

    2. benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?
    pen 5 batang 

    3. dimana tempat perkahwinan dan apa tema perkahwinan korang?
    t da kawen baru jawab

    4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
    i'm so in love wif myself

    5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
    err ...next question plis..

    6. novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?
    bukan nak budget geek..tp buku last aku beli memang buku physiology ..(hu3..trase mcm med student plak...poyo!)

    7. antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
    2-2 pon mesra..tapi of coz diorang sangat mesra sesame sendiri (tetibe)

    8. namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?
    warga 4941 kg butut baru

    9. adakah korang basuh baju korang sendiri?
    of coz la..banyak cekadak nak srh org len basuh..he3

    10. di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
    nak pg haji (umrah pon blh la..:) )

    11. pilih salah satu, peluk atau cium?
    atau

    12. beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
    -bro in law
    -husband kak long
    -daddy maisarah
    [ha3..pi mai ..pi mai tang tu]

    14. 5 lagu yang korang suka and selalu dengar?
    based on record incik putih;

    -maroon 5 misery
    -our song -TS
    - knock knock -lenka
    -waka2 -shakira
    -mine- TS
    15. 3 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini ? 

    Saturday, January 1, 2011

    1.1.11

    New is the year,
    .
    new are the hopes and the aspirations,
    .
    New is the resolution, 
    .
    new are the spirits and
    .
    Forever my warm wishes are for u all.

    Have a promising and fulfilling new year.

    happy new year 2011


    omg bru prasan tarikh hari ni sangat comel tyme jawab anatomy kat dalam lab td..he3


    btw..how's ur new year??


    mine??of coz la study..ecece budget baik plak..padehal study las minit..


    update perihal alexandria..satu serangan bom ke atas Gereja di Sidi Bishr telah berlaku semalam dan mengorbankan sekurang2nya 21 nyawa serta 70 orang cedera. (source: here)..[Update: Alexandria death toll could reach 25, says church](source: here)


    1Jan 2011,1.00a.m- SIDI BEACH-Telah berlaku satu letupan BOM yang berada diantara masjid dan gereja.minta kepada semua sahabat2 yang berada di Iskandariah tidak melalui kawasan tersebut buat sementara waktu.diminta kepada sahabat2 berhati-hati dimana sahaja anda berada.sebarkan pada yang lain. ( Sumber dr Kedutaan Iskandariah) 
    tengok adik2,kitorang bukan men semangat belajar..tyme bom2 pon..sekolah kena attend..so, hopefully my dearest bros kat malaysia jangan malas2 p sekolah ye~~ 

    ok la~kne study ntok physio plk..esk exam..adioss~