Friday, December 9, 2011

pada sesiapa yang menyinggah , tersinggah, bersinggah (ade ke perkataan ni? ) belog ini..

terima kasih diucapkan sebab meninggalkan jejak..nanti bile saya free saye jenguk belog korang ye!!

^^



this is soooooooo me 

ye la...saye sorang je kan nak exam..guna ruang sepenuhnya!

pic.twitter.com/7CWHS1wv

Na-ah..this is obviously not a desk... 

Monday, December 5, 2011

 Antara penyakit ummat yg melanda kita: ingin keseronokan, terlalu mewah, sibuk kumpul harta, tipu menipu, mudah marah org, dengki khianat, tak ingat mati, cuai ibadah, gagal amalkan sunnah Nabi saw, malas nak cari ilmu, buruk akhlak, bertangguh utk taubat, sibuk cari salah org tapi enggan cari salah sendiri... dan beribu penyakit yg lain. Langkah pertama, terima hakikat yg kita ada penyakit n terus usha cari ubat. Moga Allah beri kita hidayahNya n dpt kita mengubati sakit kita. Wassalam

Dato' Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah

Friday, November 4, 2011

:: bila anak cekgu ramly berangan nak jadi model ::

assalamualaikum alls,


merujuk perkara berbangkit persis kuih bangkit diatas . . IP  selaku penyimpan mohor- mohor besar republik krusty krab cawangan iskandariah berbesar hari mem-promote adik IP yang mahu ber tame-tame (read ; berjinak - jinak ) dalam dunia memperagakan diri..ehehe peraga la sangat . . 


"ek eleh IP, adik masuk contest pon nak kecoh!"

 bukan ape, terasa sangat pelik . . adik aku yang zaman kanak-kanaknya agak kurang gemar diambil gamba namun amat suke mengambil gambar tentibe mengepost status bergini di FB beliau . .


haruslah selaku saudara rapat atau istilah skemanya digelar 1st degree relative menyokong padu usaha si adik dengan mempromot di belog yang setahun sekali menerima pengunjung . . ehehe . . pon boleh la kan . . lepas puas gelakkan sambil mengutuk 2 - 3 baldi . . kite promot pulak . . baru la harmoni . . promot dalam kutuk . . maka IP pon meng-kopi en pes je la statusnya disini . . 

Kawan2ku... ak msuk contest... Tolong 'Like' this page & 'Like this Picture!!!
UNTUK UNDIAN YANG SAH, PENGUNDI HENDAKLAH LIKE PAGE https://www.facebook.com/pages/Dai-Hato-Enterprise/230420390347198 (DAI HATO ENTERPRISE) TERLEBIH DAHULU..
MULAI 11/11/11 HINGGA 30/11/11


so, bagi sesiapa yang tersilap masuk & terbaca entri ni & mempunyai masa lapang & mempunyai sebuah komputer mahupon laptop & mempunyai rangkaian internet mahupon jalur lebar &  . . . berapa banyak '&' daaaa . . . macam nak promot 'buat duit mudah di FB ' pulak gayanya . . memang IP tak suke kalau ade orang post comment macam tu kat dinding wall IP,eyh tentibe melalut pulak . .

ok kembali ke pangkal jalan.. korang cekidaut je la . . langkah menge'like' contest adik IP;






 buat julung-julung kali mengpromot diri nih . . . tataw la ape yang cantik menarik tertarik dan da bomm sangat pasal contest ni . . . tentibe pulak join, mungkin juga ini salah satu menifestasi simptom kanak - kanak bakal menghadapi peperiksaan . . . kot -kot la dapat jadi duta brand 'promod' lumayan la jugak kan . . ho3 . .

p/s: ok, sejujurnya IP tade cite nak update maka menjadikan adik sebagai bahan . . . padehal gatal tangan nak update pasal nak cakap "SALAM EID ADHA " ntok korang semua, pejam celik pejam celik, rupenya da 4 tahun tak ber - eidul adha kat malaysia . . hu3 . . MALAYSIA IMYSM *mood patriotik pulak <3



Sunday, October 30, 2011

monologuemoment;

dear solihah,
nobody likes to consult a LAZY doctor, not even yourself! Being lazy is a waste of resources, a thief of your precious time and a betrayal to your potentials.




yosh!

Wednesday, October 26, 2011



counting days till end of july ... ^^
i should start to learn to believe in myself..

enough with all the prejudice thought..


stop judging n blaming urself..

 21years  3 days  and still growing up ;)


Sunday, October 16, 2011

i miss the moment .. back then.. whenever things goes wrong .. i just have to run into your hug and see all those thing fall in their place perfectly

the sayings is indeed true..

the best medicine in the world is a mother's hug


...



Sunday, October 2, 2011

..:: so long summer break ::..

salam alls,

there's more or less 1 week left before our winter course start, which in other word means that summer break will finally be ended soon!!!


ekeke..rage image hijab style kui3~

an-belib-bebal!!!

terasa macam baru semalam abes exam . . tapi sekarang , da nak stat skolah balik!
[ eyh..ingatkan nak buat english post tadi..tentibe tertukar bahasa pulak
wakaka..abaikan =,=" ]
ok..kite teruskan saje dengan bahasa melayu^^
ekceli, agak kecewa dengan diri sendiri
pasai pa? pasal . . .wishlist or to-do list yang IP plan ntok summer break ni..semua tak jalan
huhu . . macam tu la IP . . before start cuti , list punye la banyak . .
kenkonon nak isi masa lapang sebaiknya..
tapi last-last . . pi mai pi mai tang tuuuu jugak!!
tapi, nak menyesal sekarang pon macam da tade guna kan
so, IP decide nak postpone je la to-do list tu ntok cuti-cuti lepas ni plak . . ehehe . . . cuti yang berbaki 2 - 3 hari ni . . enjoy dulu . . . pon boleh kan?? ^^
oh!! next sem da start clinical year..
mungkin akan menjadi pelajar yang sibuk untuk masa - masa akan datang . . .
jadi anda - anda diluar sane . . . silakan merindui saya ok!
p/s :  pada psmb ( read ; program sambutan mahasiswa baru ) kali ini, buat julung - julung kalinya IP dengan bangganya meng-volunteer-kan diri ntok menjadi fasi kepada jr. yang baru datang . . wahaha nak tergelak pon ade. . . doakan moga IP mampu berlagak matang depan jr. baru tu . . baru la macho kan*wink*


with love,
plankton

Saturday, September 24, 2011


Love is always a lullaby
AI WA ITSUMO RARABAI
When you become tired of the journey
TABI NI TSUKARETA TOKI
With the friend in your heart
TADA KOKORO NO TOMO TO
Call me
WATASHI O YONDE


Friday, September 23, 2011

..:: reasonings ::..

Sherlock Holmes and Dr Watson went on a camping trip. After a good meal and drinks they lay down for the night, and went to sleep.

Some hours later, Holmes awoke and nudged his faithful friend awake. 
Watson, look up at the sky and tell me what you see.

Watson replied, “I see millions and millions of stars.” 

What does that tell you?” Holmes questioned. 

Watson pondered for a minute.
Astronomically, it tells me that there are millions of galaxies and potentially billions of planets. Astrologically, I observe that Saturn is in Leo. Horologically, I deduce that the time is approximately a quarter past three.Theologically, I can see that God is all powerful and that we are small and insignificant.Meteorologically, I suspect that we will have a beautiful day tomorrow. What does it tell you?

Holmes was silent for a minute, then spoke. “Watson, someone has stolen our tent.”

p/s: why make things complicated when all we have to do is just be rational? ^^

Thursday, September 22, 2011

..:: crush ::..


 salam alls,malam-malam ni terasa macam banyak masa lapang pulak, macam la malam-malam before this busy..bwahaha .. makanya harusla berblogwalking dan mengambil tahu hal ehwal dunia..
ape gelak-gelak? betol la ..hal dunia hiburan pon..termasuk dalam hal ehwal duniawi la jugak kan ^^

tengah-tengah sibuk bace gosip..terbukak la pulak page nickelodeon..harusla meng-cekidot result kids choice award 2011
haha perasan baby la tu...tengok KCA..sangat tak mature pulak rase
+ terasa menyesal jugak tengok..
sebabnya..my beloved crush kalah la pulak...