Thursday, March 18, 2010

:: Omedetou Gozaimasu ::


omedatou gozeimasu~
Qu Ni sheng RI kuai le~
sanna helwa ya gamillah~
saeng il chuk ha ham nida~

'Buk' (bunyi kena baling kasut) ...  he3 tu la pasal incik plankton, sape ajar pagi2 hari da buat bising...len kali tunggu la petang dulu..:P~

ok baiklah, tinggalkan cite pasal jerit menjerit , bising membising mahupon kasut memasut (nota kaki: penggunaan BM yang salah sila jangan gunakan dalam esei BM kamu...sebarang penyalahgunaan atas risiko individu , harap maklum :P~). haih~ incik plankton..taip post tanpa melalut boleh?? maaf2*buat muka comel:P~*

*teet* sound effect siaran tv takde transition

back to the MAIN TOPIC... 'happy birthday'

hari neyh tetibe rase nak wat post b'day untuk march babies
mereka2 neyh banyak sangat tolong incik plankton neyh taw~
diorang neyh bukan jew my bros/sis
diorang juga cikgu yang banyak membentuk aku
diorang teman gaduh aku
diorang diari tempat aku share semua benda
happy ke sedih ke..semua dengan diorang
korang nampak tak betapa watak2 diorang mmemaenkan peranan penting dalam kisah hidup aku seorang plankton (chewah~~)
nampak x?
xnampak lagi..pas neyh p check mata k..he3
secara summary -nya..diorang neyh boleh la di label kan the bittersweet part of me.(he3.ayat macam orang dilamun cinta ..btw diorang memang cinta hati saya pon..:D~~ mean it!!)
let me intro them to u guys
klo u guys nak ngorat i kene ngorat diorang dulu taw..wakaka:

 
1. the twins (12march)


nicks: abang & iem
status: single
obsesi: games, games, games, games and games

untuk u olls punyer information, the 3 heroes (including the youngest) neyh la yang banyak menghiruk pikuk meriuh rendah dan meriang ria kan rumah kitorang (sebenarnya rumah ayah i sorang jew..kitorang xpenah bayar pape pon kan..xde dalam sher pon :P~).
klo xde diorang kat rumah (pegi kem, asrama etc) memang sunyi taw rumah,cam kat padang pasir ja sunyinya..kui3
klo pi jejalan xde diorang memang kurang best la, agak boring sebab diorang neyh ada jew telatah yang buat kitorang tak kering gusi.
betol tak along??betol kan..kan?

positive side:
diorang ada semangat yang tinggi klo wat something yang diorang suke.determined sangat2.diorang jugak sangat kretif.dan yang paling penting , diorang boleh buatkan korang makin lame makin sayang ngan diorang..klo nak marah kat diorang pon xkan lame2 punyer..caye la..coz ade jew yang diorang buat akan mencuit hati korang~

tapi yang tak berapa nak positif nya:
nape diorang sangat minat pada games jew?
nape x pada subjek addmath?english?etc?
:D~

apa yang saya blaja dari mereka:

1. jual mahal selagi umur masih mude
diorang neyh nak kata kacak..kacak incik planktn lagi..tapi yang herannya ramai gak peminat diorang neyh..incik plankton pon xde peminat cam diorang.
rase cam nak tanya jew cik peminat (lawak lak..cam nama orang tuh jew peminat) ,ape yang korang tgk kat diorang neyh?he3*ayat jeles~*
tapi even ada yang confess diorang still single dan cik plankton pon nak stay single jugak la..da sampai mase baru la start mingle memingle~~he3

2. jangan obses
diorang neyh walaupon single diorang still layan jew r mane2 awek yang anta2 mesej ke ape~~
satu hari ,incik plankton tanya kat diorang
"asal xminat pompuan tuh, cute ape~"
ngan muke control macho diorang jawab
"tak nak la, die obses"
incik planton--> (*,@")~~

3. usaha tangga kejayaan
diorang neyh dari kecik2 dulu suke masak
ingat lagi , masakan diorang semua rasa ada
kenkadang rase cam awful, kenkadang boleh la dimakan
tapi sekarang, masakan diorang lagi bes dari incik plankton..
nyesal tak blaja masak time muda2 dulu~



2. the gorgeous (18 march)


 

 
nicks: angah
status: married
obsesi:*fill in the blank*

 
die neyh akak aku yang paling cun la agaknya,sebab die banyak warisi traits gojes dari parents aku yang lovely2~.hidung mancung, bibir nipis, gigi cantik dan tersusun rapi, lesung pipit yang agak mahal disitu,tinggi lampai dan yang paling penting kulit putih yang sangat FLAWLESS(most of my sista does) yang mengherankan incik plankton die da la tak pernah pakai produk penjagaan muka, clenser , toner , moisterizer segala bagai...haih~
sebab tuh agak playgirl time mude2..tapi sekarang cinta pada si hubby jew la

 
positive side:
agak lembut , tak kedekut (dalam family kitorang incik plankton jew yang agak kedekut) , penyayang, sangat suke kanak2, kanak2 pon suke die (sgt kontra ngan incik plankton), agak kretif

 
tapi yang tak berapa nak positif nya:
agak keras kepala :P~

 
apa yang saya blaja dari mereka:

 
1. jangan terlampau seius b'couple
sebab cinta sebelum kawen neyh peratusan cinta ko ditinggalkan agak tinggi. so suke ala carte jew r

 
2. jangan jadi playgirl
sebab kemungkinan besar korang akan mengalami dilemma ntok memilih which guy yang seswai dijadikan laki. penghabisannya korang kawen jew ngan somebody yang tak termasuk pon lam senarai pak we.. spare part.. kawan tapi mesra korang
that's why la incik plankton memilih ntok single buat masa sekarang.t xyah susah2 nak memilih,suruh mak jew pilih..:P~

 
3. jangan mix up pelajaran ngan personal life
*tiada huraian*

 
erm banyak gie actually yang aku blaja p rase agak mengantuk so neyh jew r yang dapat aku share~~

 


 

3. the eldest


 

#coming soon~#

 
plankton's dark secrets :
1. this post is specially dedicated to my 2nd sister and the twins~ which I know will not read this post coz I never invite them to view this blog and maybe they don't even know that I actually own a blog (T,T) ~

2. This morning I got chance to ym and wish her birthday, she request for a birthday present... BIRTHDAY PRESENT!!! Honestly, I never give birthday present to anyone before coz I'm too stingy not that good in selecting a gift.

3. Feel like I wanna buy them something but don't know what...can someone helps me? please... sape nak temankan aku shopping?? tak pon suggest something yang suitable and affordable ...

OH! so random~

serasanye neyh la post paling panjang sepanjang incik plankton berkecimpung ngan dunia blog neyh kan..pas neyh nak wat post yang panjang2 lagi la..kasi korang muak nak baca blog neyh.pastu da xde orang nak bace blog neyh da..T_T~~

 
btw ada gie ke sape2 yang bace blog neyh ?
hello..
*no reply*

 
hello..(louder)
*silent*

 
HELLO~ (loudest) hello..hello..hello siap ada effect echo lagi..wahaha
*silent and silent*
hu2 memang sunyi sepi xde orang la blog nie,klo cam neyh nak deact r pas neyh *kunun2 majuk..wahaha~~*

 
btw baru pasan aku just allow 8 orang ntok bace blog aku neyh..kirenya klo korang  sedang baca blog neyh..korang termasuk dalam my lucky number 8 list..hu3..bangga x???:P~~

p/s:untuk baby yg lahir 31 march..story anda ntok post yg akan datang..:D~~


 

x0XO~~
plankton

5 comments:

عزري said...

1)xkn laki nk ngorat laki kot.xmsuk akal.yg lg 1 lak da kawen.nmpk nye sorg je lg x kawen.lol.

2)ko lg kacak la.tue xleh nafi la.=p

3)pasni bole blaja msk2 ngan ak.nnt blk umh bole lwn dorg.haha.

4)erm..bg la dorg something yg dorg suke.and dorg bole gne smpai ble2.

5)da ajk da ko shoping td.ko je yg xnk =p

6)xyah la deact

7)cmne 8 org je bole bce tp follower da 15...

8) hepi besday to them

9)welcome to baby yg akn smpai ke dunia fana nie.

10)sori ter-byk tls lak.hehe

plankton said...

1) mksd aku amek hati diorang

2) yup..mmg aku kacak pon

3) ok~ bile klas nk mule

4) mkslhny tataw ape diorang ske dan blh gne sampai bile2.klo kasi games kunk ade lak yg kne marah t..:D~~

5) erm td aku busy..:P*kunun*

6) wahaha..mmg xmo deact pon..t kat mne la aku nk mengarut selain kat sni

7) tuh follower zaman sebeum private

8)diorang xdpt bcce pon post neyh actually

9) yup..welcome2

10)xpe..bhgian komen neyh xde limitation bil. patah perkataan pon..:P

عزري said...

1)klas bole start bile2 je..jdual akn di-post kt alexmed.so be alert.haha

2)jgn la bg game.bg laptop dell studio XPS..specific for game.=p

3)erm..wish kn utk ak.hepi besday~

plankton said...

wahaha..ok~~thx for the idea..p not affordable..T_T

Maki0 HypeS said...

lalalalalalalala T_T