Tuesday, September 13, 2011

detik cemas 13 sept

salam alls

ohh muffin, tells u what..tonight i almost causing my rent house catch on fire...wa~~~a lesson to remember... never cook at night..especially when u are too lazy...just call for the delivery instead!!! T_T

note: seb bek time bomba bagi briefing ntok handle fire kat sekolah dlu tak ponteng kan^^

gamba time api marak2 dengan meriahnye..lupe nak amek..pasal takut api lagi mengganas!! kui3.. so ade gamba after api dipadamkan je la ^^


 ni bukan effect gamba..see how much rumah kitorang diselubungi asap hitam


ini dapur



ini la minyak yang terbakar tu
juga towel yang dikorbankan untuk mengawal keadaan...waaa~~stok towel da kurang..kne beli towel baru ..tsk.. (harus ke kecoh pasal towel? )

after asap berkurangan...ini la hasilnye..


haih...klo mama tanye acane nak explain ni??!


p/s : alhamdulillah takde benda yang lagi teruk terjadi..for the record ni sebenarnya kali ke -2 kes macam ni jadi..tapi yang fes tak teruk sangat..moga tiada kes yang macam ni terjadi lagi...tsk..

7 comments:

Tukang Karut said...

ini masak ke nak buat unggun api ni atau memerun api? teruk bebenor rentungnya kuali dan dinding2 tu...

A.I said...

nice =P

plankton said...

TK... huhu..IP pon tertanye2 ape tujuan IP ternak api tinggi2 semalam >,<


a.i ... nice kan..pas ni jenuh la nak membasuh hitam2 kat dinding tuh..T_T tsk tsk

Tukang Karut said...

ni kalau bakal mak mertua tengok ni, mungkin fikir lapan ratus kali kot nak buat menantu... hohoho...

plankton said...

harap2 bakal mak mentua x tgk.. kui3

A.I said...

tgk2 blk serius sm je kehitamannye dgn umh dl..haha..smpai keluar umh 2 pn xcuci gk..akibatnye deposit melayang

plankton said...

ahaha..rumah lame kitorng jaga bukan men bagai menatang minyak penuh pon xdapat deposit..baba rumah tuh kedekut!da la tuh..asik nk naik sewa je kjeny..^^