Wednesday, November 10, 2010

..:: debat dating ::..

hmmm korang rse it just the time korang dating someone..tp parents korng keeps adamant korng pnye keinginan..dlm mase yg same,korang xnk tpu parents korang..so..ape kate korang try buat drama skit,mne taw prnts korang b'ubah fikiran..he3







situasi 1:

parents:
"There something about him that I just don't like. Don't see the boy again."
@
"mak(ayah) xske la kamu kluar dgn budak 2.lpas n jgn jumpe die lagi"






korang:
"I want you to get to know him better. When you do, I'm sure you'll learn to like him."
@
"mak(ayah),***** nk mak try knl die.bile mak da knl die,***** yakin mak mesti suke die"

ape yg perlu korang buat..



ajk that guy makan kat rumah..ntok tea atw dinner,maybe lpas parents korang tgk cara that guy layan korang,drng maybe b'lmbut hati n beri sikit kelonggaran ntok korang..


ape yg korang xblh buat..

dating ngn that guy diam2.nie bukan saje jadikn korang seorng yg x btanggungjawab,tapi juga menunjukkan betapa x b'adapnya laki 2..patotla parents korang xksi korang dating kn..he3





situasi 2:
parents:
"u'r too young 2 date"
@
"sayang xckop umo lagi nk cintan2 nie"






korang:

"Okay. I understand why you feel that way, but I think that I am mature enough, how can I help you see that?"
@
" baiklah,***** faham nape mak(ayah) ckp mcm 2 tp ***** akan buktikn *****da ckop matang ntok semua 2


ape yg perlu korang buat..



jadi lbh matang ntok handle situasi tertentu e.g babysit adk2 atau handle pljaran.tapi kalau korang btol2 muda(sethn jagung da nk b'cinta) , srhla bdk 2 tggu skjp klo die x kisah.klo die xnk tggu, lupekn jew la die.die bknlah yg t'baik ntok korang klo die xpnh pkir jadi kawan korang adalah bonus ntok die.

ape yg korang xblh bt..



mengamuk , meraung , menangis & kunci diri dalam bilik b'hari2 (protes la konon~).klo korang xleyh nk trime a sinple 'no'..mkneny korang btol2 xckop matang spt yg korang sangkakan..




p/s=blaja jew r leklok..jgn asik dok pikir cintan je,klo korang mmg b'jodoh..xkmne pon ..kn3



4 comments:

Maki0 HypeS said...

waaaa..dr cinta plak die..
betol tu...
so ? bila nk bwk p jmpe ur parent ni..hua3

plankton said...

bwahaha...errr xckp pon nk plih u kan..bwahaha~

Kert ZA said...

wahaha . best entry ni

plankton said...

ha3..thx